
Ko hrana pride v stik s plastičnimi ali kovinskimi posodami, ki vsebujejo BPA, lahko manjša količina te kemikalije preide v živilo.
Oglaševanje
Ali veste, v kakšnih posodah shranjujete hrano v hladilniku? Morda menite, da je to povsem nepomembno, toda strokovnjaki opozarjajo, da gre lahko za resno napako. Nekatere posode, zlasti plastične, lahko namreč vsebujejo eno najnevarnejših kemikalij v vaši kuhinji: bisfenol A, bolj znan kot BPA, piše Krstarica.
BPA se pri izdelavi plastike uporablja že od šestdesetih let prejšnjega stoletja, najpogosteje pa ga najdemo v:
- plastičnih posodah za shranjevanje hrane,
- plastenkah za vodo,
- plastičnih kozarcih,
- kovinskih konzervah in pločevinkah (v notranjem premazu),
- pokrovčkih steklenic,
- nekaterih vodovodnih ceveh.
Drugače povedano, ta snov lahko zelo hitro pride v stik z vašo hrano.
Ko živila pridejo v stik s plastiko ali kovinsko embalažo, ki vsebuje BPA, se lahko majhna količina te kemikalije izloči v hrano. Čeprav ameriški urad za živila in zdravila (FDA) trdi, da so majhne količine varne, študije še vedno opozarjajo na morebitna tveganja.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje